In de voetsporen van mijn grootvader tredend, richtte ik in 2013 mijn bedrijf M2 Orthopedisch Maatwerk op, de tweede generatie in orthopedische technieken.

M2 Orthopedisch Maatwerk

Huize Fernand was in de jaren ‘50 een toonaangevend bedrijf in schoentechnieken en werd geleid door mijn grootvader Fernand Michielsen. Hoewel de tijd niet bleef stilstaan is deze stiel nog steeds een ambacht dat vele manuele handelingen vereist om zo het beste resultaat te verkrijgen.

Prioriteit is de kwaliteit van het afgewerkte product, daartoe worden de modernste technieken gecombineerd met traditioneel vakmanschap. Door deze visie, die ik probeer voort te zetten, worden er steeds betere eindresultaten geboekt. Zo laat ik mijn zitschalen en matrassen bij OMS uitfrezen, een firma die ontstaan is uit Orthopedie Quy, een vooruitstrevend bedrijf waar ruimte is voor vernieuwing en waar ik van 2001 tot 2013 gewerkt heb en veel ervaring heb opgedaan.

Bij M2 kunt u terecht met al uw vragen over orthopedisch materiaal, zowel prefab als maatwerk. Zelf ben ik gespecialiseerd in

orthesen, bepaalde types van prothesen en steunzolen. Afhankelijk van het gewenste hulpmiddel analyseren we de handfunctie, romp- en zithouding of bekijken we het stappatroon om zo de houding en/of functionaliteit te optimaliseren.

Orthesen
M2 vervaardigt zowel passieve orthesen zoals oa. rustspalken, alsook actieve, functionele orthesen, zowel voor kinderen als volwassenen. Of het nu een lig- of een zitorthese is, een staplank of een staporthese, het doel van de orthese is altijd de persoon te stabiliseren en de eventuele spanningen te inhiberen, om zo het kind/de volwassene in een ontspannen houding te brengen. Te veel steun is spijtig, te weinig steun is nefast en belemmert de ontwikkeling en de mogelijkheden van de gebruiker. Door een juiste keuze van orthese krijgt het kind/de volwassene meer mogelijkheden, zullen spanningen verminderen en eventuele spierverkortingen voorkomen of

vertraagd worden. Een juist gevormd of gekozen hulpmiddel zorgt ervoor dat zowel de patiënt als de omgeving (ouders, opvoeders,…) meer mogelijkheden krijgen. Buiten de juiste vormgeving en steun is de keuze van het materiaal ook van groot belang. In de eerste plaats wordt het materiaal gekozen in functie van het type orthese. De kwaliteit van het materiaal bepaalt verder de duurzaamheid van de orthese. De juiste keuze en kwaliteit van het materiaal voorkomen ook ongemakken zoals huidirritatie en zweten. Met de materiaalkeuze wordt ook de afwerking bepaald. Naar wens kan dit een strakkere, onopvallende look zijn, waarbij de orthese wordt opgenomen in de omgeving, of kan gekozen worden voor een orthese met felle kleuren, op kindermaat gemaakt.

Dit alles is enkel te bereiken door een goede observatie van het kind/de volwassene in zijn vertrouwde omgeving. En door te luisteren naar de verwachtingen en ervaringen van patiënt, ouders en specialisten.